top of page

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

M a ł o p o l s k a

Rezydencja w Beskidzie Niskim

2014

Rezydencja została zaprojektowana w górzystym rejonie Beskidu Niskiego. Działka o dużym potencjale inwestycyjnym, stała się inspiracją do stworzenia współczesnego zespołu ogrodowo-rezydencjonalnego z kortem tenisowym.

Projekt rozległej willi, od początku był nierozerwalnie związany z ogrodem, z jego różnorodną kompozycją zieleni. Rezydencja składa się z trzech głównych brył połączonych ze sobą przeszklonymi przewiązkami-korytarzami, które w całości otwierają się na ogród. Główna bryła to „dom właściwy”, z głównym reprezentacyjnym wejściem od północy. Na osi wejścia zaprojektowano jadalnię z salonem i klatką schodową. Kuchnia, należąca do strefy dziennej została wymknięta szklanymi drzwiami. W pozostałej części „domu właściwego” znajduje się strefa nocna z 4 sypialniami, 2 łazienkami i garderobą. Komunikacja części nocnej w pełni została otwarta na południową część ogrodu. Druga bryła (zachodnie skrzydło) to dwustanowiskowy garaż. Kompozycję rezydencji dopełnia trzecia bryła, w której znajduje się przestrzeń fitness i SPA, gdzie poprzez duże drzwi tarasowe istnieje możliwość bezpośredniego wejścia na kort tenisowy.

W ramach kompleksowego opracowania wykonany został projekt architektury, projekt wnętrz i projekt ogrodu.

Galeria

bottom of page